• Thumb 7edeaa7f6c2d8e72db46078cf2f72089

Зібрано підписів

Кількість днів

Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Добропілля.

ПІБ ініціатора: Климов Андрій Олегович
Статус: З відповіддю
Петиція №9
Дата початку збору підписів: 26.04.2017 11:55

Суть електронної петиції

Визнати вуличних котів частиною екосистеми міста Добропілля.
На жаль, в Добропіллі нерідко трапляються випадки отруєння вуличних котів мешканцями. Чому? Бо тварини, нібито, займають підвали і горища і це шкодить мешканцям.
Насправді, коти є природньою частиною екостистеми міст, тому що вони боряться із гризунами (які є набагато шкідливішими, переносять різноманітні хвороби та псують інфраструктуру). Відтак, громада міста має попіклуватись про вуличних котів, аби уникнути різкого зросту популяції небезпечних гризунів.
Для цього коти мають отримати спеціальний статус, офіційно стати частиною екосистеми м. Добропілля (за практикою м. Києва, м. Львова, м. Варшави). Що несе за собою цей статус: відповідний дозвіл вуличним котам жити на горищах, у підвалах будинків, захист від живодерів, які підсипають отруту вуличним тваринам.
Водночас, слід приділити увагу питанню розмноження котів, а саме проведенню заходів з гуманної біостерилізації та вакцинації. Пілотний проект зі стерилізації безпритульних тварин уже був реалізований, відтак, міська рада має механізм співпраці із громадським сектором в питанні гуманного регулювання чисельності вуличних котів.
Що потрібно зробити? Відповідною ухвалою Добропільської міської ради проголосити котів частиною екосистеми міста і закріпити за ними захист, розробити відповідний документ, який регулюватиме програму ВСВ (відлов-стерилізація-випуск), внести відповідні зміни до правил благоустрою, правил утримання будинків та прибудинкової території (з урахуванням права котів безперешкодно жити на горищах та у підвалах).

Відповідь на електронну петицію:

У відповідь на Вашу петицію про визнання вуличних котів частиною екосистеми міста Добропілля міською радою 19 липня 2017 року було прийнято рішення № 7/27-6 «Про врегулювання відносин у сфері поводження з безпритульними котами в місті Добропілля». З текстом рішення пропонуємо ознайомитись за посиланням http://mrd.gov.ua/component/documents/3060:54312

поширити електронну петицію:

перелік осіб, які підтримали петицію